کنکور

۹ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

فهم صورت سوال نیمی از راه است

این روز ها شاید خیلی از داوطلبان کنکور سالهای گذشته و مشاوران این جمله را شنیده باشید که کنکور در سالهای اخیر مفهومی شده است و شاید هم خودتان از تیپ سوالات کنکور پی به این نکته برده باشید به هرحال بخشی از سوالات کنکور سراسری به صورت مفهومی و ترکیبی طرح می شوند ولی مهم ترین نکته این است که هر طور که طرح شوند بر متن کتاب درسی بسیار تاکید شده است .

یکی از درسهایی که مفهومی شدن در آن بیشتر از هر درس دیگری آشکار شده است ، درس زیست شناسی است که دانش آموزان برای موفقیت در این درس باید استراتژی خاصی داشته باشند و بر مطالب کتاب درسی مسلط باشند و از اصطلاحاتی از قبیل

( برخی، بعضی ، کم تر ، بیشتر ، اغلب ) و از این دست اصطلاحات در متن کتاب درسی غافل نباشند .

شما نیز در مورد درس زیست ، مطالبی را که مطالعه می کنید با مطالبی که از قبل مطالعه کرده اید ارتباط دهید و نگاه ویژه و توجه خاصی به هر یک از شکل ها و تصاویر کتاب درسی داشته باشید و از کنار آنها به سادگی نگذرید. برای این کار می توانید از دی وی دی های زیست تصویری کمک بگیرید تا در ذهن خود ، الگو سازی تصویری از این درس داشته باشید و بتوانید به مهم ترین اصل یعنی درک صورت سوال در این درس دست یابید .

بعضی از دانش آموزان به علت عدم درک صحیح صورت سوال و عجله کردن در پاسخ دادن به سوالات این درس در دام آموزشی می افتند و تعداد اشتباهات آنها افزایش می یابد پس برای پاسخگویی به سوالات زیست شناسی همیشه دقت داشته باشید که صورت سوال را خوب درک کرده و سپس شروع به پاسخگویی کنید .

در درس زیست شناسی ابتدا باید روی مطالب کتاب درسی تسلط زیادی داشته باشید تا بتوانید بین مباحث مشابه درسی ارتباط برقرار کنید و به راحتی به مفهوم و نکته ی موجود در صورت سوال پی ببرید .

در درس زیست شناسی درک صورت سوال و توجه به نکات و اصطلاحات کلیدی کمک زیادی در پاسخگویی به سوالات این درس خواهد کرد . برای پاسخگویی عجله نکنید و آرامش خود را حفظ کنید .

جبران نقاط ضعف

برای جبران نقاط ضعف چند راه پیشنهاد می شود:

1-ابتدابه نقاط قوت توجه کرده وعواملی را که سبب قوت ان نقاط شده کشف کنید وبه سراغ نقاط ضعف خود بروید

اگر این نکته رعایت شود از سویی باعث افزایش اعتماد به نفس شده واز سوی دیگر باعث کشف راهکارهای جدید جهت رفع نقصان می شود.(اصلا نباید این روش رادست کم گرفت).

2-نقاط قوت وضعف هرکس مختص همان فرد است بنابراین می توان گفت استراتژی هرکس برای رفع این کاستی هانیز متفاوت است ولی می توان از تجربه های دیگران استفاده کرد وماهی گیری را یاد گرفت از طرفی شما مصرف کننده ی ایده ی دیگران نخواهید بود.

فایده ی دیگر این روش این است که کشف روش ها ازجانب خودتان امتحان شده وبرای اجرای ان ابهام نخواهیم داشت البته این روش به همه ی چالش ها پاسخ نخواهد داد.

3-برای جبران نقاز ضعفتان بلند پروازانه تصمیم نگیرید وتغییرات وجبران کردن را از کم اغاز کنید.

علت شکست دانش اموزان معمولا دو عامل است :

1-کم کاری               2-تلاش در جهت اشتباه

نکته : برای جبارن نقاط ضعف زود مایوس نشوید   

بسمه تعالی

  تمرکزحواس در مطالعه

تمرکز یک امر ذاتی نیست بلکه کاملا اکتسابی می باشد؛ضمنا با مرور زمان وتمرین کردن به تدریج افزایش می یابد.

بدون تمرکز حواس ممکن است مطلبی که نیاز به 1ساعت مطالعه دارد، ساعت ها طول بکشد.

لازم است ابتدا عوامل حواس پرتی شناخته شود تاجهت رفع انها تلاش شود.حال ما به تمرکز حواس در مطالعه می پردازیم:

انتخاب محل مطالعه ی مناسب به تمرکز حواس کمک خواهد کرد (مثلا اینکه محل مطالعه ی خود را مرتب و پاکیزه نگهدارید.)

هنگام مطالعه، کاغذ و خودکاری را کنار دست خود بگذارید وفکرهای غیر مرتبط را روی ان یادداشت کنید تا در یک زمانی از روز به انها بپردازید.

بدون برنامه ریزی وهدف گذاری مطالعه نکنید وهمچنین زمان خود را باز نگذارید ضمنا بازه های زمانی که انتخاب می کنید،دوره ی زمانی کوتاهی داشته باشد تا منجر به خستگی شما نشود.

سعی کنید کتاب وجزوات مورد نیاز را دم دست خود بگذارید تابرای برداشتن هرکدام مجبور نشوید محل مطالعه خودرا ترک کنید و تمرکز خودرا بهم بزنید.

راهکارهایی نیز پیشنهاد می شود:

1-تندخوانی مطالب

2- طرح سوال از مطلب مورد نظر

3-علاقه مند بودن به مطلب مورد مطالعه

4-عدم مشکلات جسمی(خواب الودگی،تشنگی،گرسنگی و ...)

5- یادداشت برداری ازمطالب

هرگز نباید تسلیم عوامل حواس پرتی شد بلکه باید در جهت کاهش انها استمرار داشت.

نکته ی بسیار بسیار مهم:وسایلی چون گوشی موبایل،لپ تاب و...را در هنگام مطالعه از خود دور نگه دارید.

هردفعه که متوجه می شوید پرتی حواس داشته اید دوباره ذهنتان را جمع وجور کنید وتصمیم بگیرید حواستان پرت نشود انقدر این کار را انجام دهید تا پرتی حواستان به حداقل برسد.

در ساعاتی از روز که امادگی برای مطالعه دارید وانرژیتان نیز زیاد است رابه مطالعه دروس سخت بپردازید.

رب زدنی علما

     

بسمه تعالی

تاثیر مشاور در روند پیشرفت با دلایل

ازجمله پارامترهای موفقیت استفاده از تجربه های دیگران است. مشاوران درسی مصداق بارز این پارامتر در مقوله ی کنکور وپیشرفت تحصیلی هستند. در واقع می توان گفت مشاور نوعی نیروی کمکی می باشد.

ضرورت وجود مشاور:

1-به دلایل متعدد از جمله کافی نبودن انگیزه،عدم غلبه برعادت های نادرست ودیگر شرایط موجود که برای هرشخص ممکن است متفاوت باشد لازم است کسی شماراهمراهی کند تا از اتلاف وقت شما جلوگیری شود,شخصی که خود این مسیر را پشت سر گذاشته وکاملا حالات ورفتارهای شما را درک می کند وبرای آنها راهکار دارد.

2- مشاور اطلاعات شمارا در زمینه های مختلف تحصیلی بالا می برد واشتباهات شما را به شما گوشزد می کند.(گاهی اوقات دانش اموزان بسیار قوی هم براثر بروز عواملی دچار افت تحصیلی شوند در این صورت وجود مشاوری که از ابتدا در جریان سیر پیشرفت وتحصیل شما بوده مانع از دل سردی وافزایش افت شما خواهد شد از طرفی برحصب تجربه به شما یاد خواهد داد چگونه بااین عوامل مواجه شوید.)

3-ازدیگر فواید وجود مشاور،راهنمایی در جهت مطالعه صحیح است؛گاهی ممکن است فردی مطالعه داشته باشد وپیشرفت هم بکند اما اگر یک مشاور کنار او باشد باچند توصیه در جهت مطالعه صحیح بازدهی فرد رابا همان ساعت مطالعه بسیار افزایش دهد .

4- مشاور می تواند سطح آگاهی پدرومادر دانش آموزان رانیز بالا ببرد وبا کنترل سطح توقع وانتظارات انها به پیشرفت تدریجی دانش آموز کمک به سزایی بکند.

5- مشاور باتوجه به تجربیاتش وسطح علمی شما می تواند منابع شمارا مهندسی کند.

6-در نهایت مشاور خوب پس از مدتی باعث می شود شما به درجه ای از خود مشاور شدن برسید.

تاریک ترین زمان شب نزدیکترین زمان به صبح است.

به کدامین اعتماد کنم ؟ حافظه ام یا دست نوشته هایم ؟

تعداد خیلی کمی از ما موقع درس خواندن نکات مهم درسی را حفظ می کنیم و مطمئن هستیم که این نکات تا هرزمانی که لازم باشد در ذهن ما می مانند و هیچ نیازی به مرور مطالب نیست در حالی که اگر درس خواندن شامل 4بخش باشد یک بخش مربوط به درس خواندن و سه بخش دیگر مربوط به مرور خوانده هاست .

مرور خوانده ها از چند روش میسر میشود :

1-دوباره خواندن خوانده شده ها : این روش زمانی که در آغاز راه هستیم و حجم مطالعات کم است مفید خواهد بود ولی رفته رفته با افزایش حجم درس ها و نیز مشغله ها ، اجرای آن ، زمان بر خواهد شد .

2-نوشتن نکات مهم و حساس از نظر خود فرد است :این نکات در حین درس خواندن (ترجیحا بار اول ) در دفترچه ای که به منظور تهیه شده است نوشته می شوند تا نکات مفید با سلیقه و ابتکار خود فرد نوشته شوند .(دلیل توصیه ما برای تهیه دفترچه این است که قابل حمل باشد و هرجایی مانند سرویس مدرسه ، اتوبوبس ، در صف و خلاصه هر جایی بتوان از آن استفاده کرد .)

تاکید بر این که در اولین مطالعه نکات نوشته شود به این دلیل است که نکات به شکل اولیه در ذهن هستند و هنوز علامت های سوال پاسخ داده نشده اند و هرنکته ی کوچکی نیز از قلم نمی افتد . البته در مرور های دوم و سوم و بعد از تثبیت مفاهیم نیز اگر نکته ای به نظر برسد باید ثبت شود .

با زیاد خواندن به کیفیت می رسیم

سوال این است : کیفیت درس خواندن مهم است یا کمیت ان ؟(کمیت یعنی مدت زمانی که  برای درس خواندن اختصاص می دهیم )

باید بدانید که در ابتدا کمیت درس خواندن از کیفیت آن بسیار مهم تر است .شاید تعجب کنید ولی :

1-هرچه ساعت مطالعه تان را بالا ببرید به درس خواندن بیشتر عادت می کنید و بعد از چند ساعت مطالعه احساس کوه کندن به ما دست نمی دهد!

گاهی اوقات می شنویم که دانش آموزان می گویند:«من یک ساعت خواندم ولی مفید بود .»

درست است که این بار یک ساعت مفید بوده ولی ممکن است فردا و برای درس دیگر این اتفاق روی ندهد و چون عادت به نشستن بر سر کتاب ندارد همان یک ساعت مفید را هم از دست می دهد یا اگر هم بخواند تبدیل به یک ساعت درس باحاشیه شود.

وقتی کمیت درس خواندن یعنی ساعت مطالعه ، بالا رفت اکنون باید روی کیفیت آن هم کارکرد تا همه جانبه خیالتان راحت باشد.عوامل بسیاری هستند که کیفیت مطالعه را بالا می برند .یکی از آنها بازیابی مطالب است ، دیگری یاددان به دیگران و نیز خلاصه نویسی و حل تمرین و ...

این ها به شما کمک می کنند که بیشترین بازده را از ساعت مطالعه تان داشته باشید


   تکنیک تست زنی:

ما در تست زنی باید چهار مرحله رو انجام بدیم :

 مرحله اول :

مرحله آموزش ؛ ما در این مرحله تمرین های تشریحی کتاب درسی رو حل می کنیم و تست اموزشی میزنیم . چرا ؟ چون تمرین های تشریحی کتاب درسی در چند سال اخیر یکی از موارد مهم در طرح سوالات کنکور سراسری شده و تست اموزشی رو هم سعی میکنیم از تست های ساده ی سال های گذشته ی کنکور بزنیم . یادمون باشه در مرحله اول سعی کنیم از هر تیپ سوالی که از یک مبحث مطرح می شه یه دونه بزنیم .( در اینجا منظور تست زمان دار نیست ) میخواهیم با طرح سوالات کنکور اشنا بشیم اما عمده ی وقت مطالعه ی اصلی خودمون رو باید به این مرحله بدیم .


مرحله دوم:

مرحله تمرین ؛ ما توی این مرحله 1، 2 یا 3 روز بعد از مطالعه ی اول ،تست زنی رو انجام میدیم و میتونیم زمان دار تست بزنیم یا بدون زمان (براساس سطح شما در مرحله اول ) در این مرحله ، هدف ما بررسی میزان ماندگاری مطالب در ذهن شماست . یادتون باشه در این مرحله سعی میکنیم سوال های مهم سال های گذشته و تمام تیپ های سوال هایی که در کنکور مطرح میشه رو حل کنیم . در این مرحله سعی می کنیم تست های رو هفت تا هفت تا بزنیم و بررسی و رفع اشکال کنیم . این مرحله میتونه مثل کنکور شما برگزار بشه و برای هر روز یک وقت به این مرحله اختصاص داده بشه .


مرحله سوم :

مرحله تسلط ؛ این مرحله رو ما بعد از تموم شدن یک مبحث انجام میدیم حالا اگه ازمون ازمایشی شرکت میکنیم قبل از شرکت در ازمون ازمایشیه

(ازمون دو هفته ای >>>>> سه روز اخر / ازمون سه هفته ای >>>>> هفته اخر / ازمون ماهانه >>>>> نه روز اخر ) اما اگر ازمون ازمایشی شرکت نمی کنید بعد از اتمام مبحث مورد نظر و با تعیین زمان ازمون خانگی طبق روال در زمان بندی گفته شده تست ها رو به همون میزان که از هر درس در کنکور میاد بررسی می کنیم مثلا در دروس عمومی 25تا به 25تا . در این مرحله طبق زمان کنکور برای هر تست زمان بندی انجام میدیم.

یادمون باشه که تعداد این تست در این مرحله به نقطه قوت و ضعف شما بستگی داره ولی اگه تعداد تست ها زیاد بود می تونیم به صورت زوج و فرد حل کنیم .


مرحله چهارم :

مرحله مهارت ؛ حل تست های کلی در جمع بندی مبحث مورد سوال ( منظور جمع بندی اخر نیست ) منظور از تست های کلی تست های اخر فصل (مباحث) هستش که ترکیبی از تست های بخش به بخش اون درس به حساب میاد . اینجا زمان بسیار مهمه و حتما باید برای خودمون شبیه سازی کنکور رو انجام بدیم با تمام شرایط مشابه کنکور ( شرایط محیطی ، زمانی و ...) .

هدف از این مرحله تشخیص نقاط قوت و ضعف هست .


  چند نکته :

مرحله دوم تست زنی رو سعی کنید برای دروس استنباطی بین یک تا دو روز بعد انجام بدید چون مطالب فرار هستند ولی برای دروس محاسباتی میتونید بین یک تا سه روز این مرحله رو انجام بدید .

به یاد داشته باشید که مرحله چهارم فقط در دوران جمع بندی پایانی انجام نمی شه و تا زمان کنکور شما حد اقل باید ده بار این مرحله رو انجام بدید.

عدم تسلط در مطالب باعث می شه شما در هیچ یک از مراحل موفقیت مورد نظر رو به دست نیارید.


به صورت کلی ما دو روش مرور رو در برنامه ریزی های خودمون باید انجام بدیم

1- مرور بالارد

2- مرور از روی منحنی هرمن ابینگهاوس(منحنی چاله های فراموشی )


اما مرور بالارد یعنی چه ؟

در مرور بالارد ما باید بعد از یک وقت مطالعه درسی پانزده دقیقه استراحت کنیم بعد یک بار تمام مطالبی که خوندیم رو تصویر سازی ذهنی کنیم . یک مرور کلی با دو ویژگی :

1- جلوگیری از وسواس در مطالعه

2- بالابردن درصد یادگیری و به یاداوری


اما منحنی هرمن ابینگهاوس چی؟

یک روز >>>>> یک هفته >>>>> یک ماه >>>>> چهارماه بعد از مطالعه اول خودتون به فاصله های زمانی که گفته شده چاله های فراموشی شما دانش اموزان هستش یعنی درصد یادگیری اولیه شما کاهش پیدا می کنه پس باید دوباره مطالب رو مرور کرد .

اما این تکنیک را چه طوری اجرا کنیم ؟

اجرای مرور با تکنیک سر رسید برای اجرای صحیح مرور یک سررسید از سالی که در اون قرار دارید بردارید و به شکل زیر عمل کنید مثلا ما در 94/5/1قرارداریم و میخوایم مرور های خودمون رو مشخص کنیم ؛ اول ادرس برنامه را مینویسیم ( در چه روزی از برنامه هستیم )


اما اطلاعاتی که باید ثبت بشه:

1-شروع وپایان هر درس در مطالعه

2-آدرس مباحث مطالعه شده(چه صفحه ای از چه کتابی،چه دی وی دی آموزشی،چه جزوه ای و...)

3-آدرس تست های زده شده و درصدگیری

4-ارزیابی خود دانش آموز از عملکرد روزانه

  به نام خدایی که یکی بود ، یکی هست و یکی خواهد بود...                                                         
 
              مردم برای شکست برنامه ریزی نمی کنند،بلکه در برنامه ریزی شکست می خورند.

طرح جامع کنکور:
سلام امیدوارم حال خودتون خوب وحال درساتون بهتر باشه . من محمدلطفی وتیم مشاوره تخصصی خودم تصمیم گرفتیم موفقیت خودمون در کنکور رو با شما دانش آموزان سهیم بشیم      وبه همین خاطر تجربیات خودمون رو + علمی که اموزش دیدیم در قالب طرح جامع در اورده ودر اختیار شما قرار میدیم که شامل تجربه دانشجوهای پزشکی،دندانپزشکی،داروسازی دانشگاه های تهران ،شهید بهشتی ،ایران در رشته تجربی
 ومهندسی برق ،عمران و مکانیک دانشگاه های تهران ،شریف ،امیرکبیر و خواجه نصیر در رشته ریاضی
و حقوق و روانشناسی دانشگاه تهران در رشته انسانی هستش .
امیدوارم که از طرح جامع هم به خوبی استفاده کنید و موفق بشید.
این طرح شامل هفت ویژگی آموزشی هست که به صورت رایگان برای شما انجام میشه .
اما ویژگی های طرح جامع :
1- مشاور باتجربه که سابقه پرورش رتبه های برتر داشته باشه با شما همراه می شه و برنامه ریزی شما را انجام می ده.
2- یه رتبه برتر از رشته ای که دوست دارید قبول بشید با شما همراه خواهد شد .
3- تکنیک های مطالعه بهتون آموزش داده میشه ( تکنیک های مرور، تست زنی ، تکمیل نویسی ، روش مطالعه )
4- ارزیابی های آزمون های شما انجام میشه ( هم آزمون های خانگی و هم آزمون های آزمایشی)
5- کارشناسی صحیح منابع شما انجام میشه ( چه منبعی برای چه سطحی و در چه زمانی مناسبه)
6- به خانواده های شما برای همراهی و همدلی دقیق و صحیح با دانش آموزان آموزش و مشاوره داده میشه .
7- اخبار و اطلاعات کنکور ، جدید و لحظه ای داده میشه ( منابع مطالعاتی کنکور ، اخبار سازمان سنجش ، تغییرات کتاب ها و ... )